Region Norrbotten

Efter succén med Bebis i Norr ville Region Norrbotten skapa en ny informationsportal. Målgruppen riktar sig till personer med gynekologiska besvär eller som behöver få trygga tips om vård och behandling. Vi har hjälpt till att ta fram en mobilanpassad webbplats och handgjorda illustrationer för en tydligare kommunikation.

GIN-mockup-web-0.jpg
GIN-collage-1.jpg
GIN-collage-2.jpg
GIN-collage-3.jpg
GIN-mockup-mobile.jpg

På Gyn i Norr får du all information relaterat till OB/Gyn som du kan behöva för att förstå vad som händer i din kropp och för att du ska må bra. Satsningen togs för att erbjuda en trygg motvikt till bruset i sociala medier och för att berätta mer om hur man arbetar med OB/Gyn i Norrbotten.

Utmaning

Kommunicera trygga tips om vård och behandling till personer med gynekologiska besvär. Hur kan man visa exempel på besvär utan att visa bilder/foton.

Lösning

En mobilanpassad informationsportal producerad av Meramedia, där vi tog fram handgjorda illustrationer som visar de olika ämnen som är svåra att bildsätta.

Resultat

Gyn i Norr berör de ofta svåra frågor som Region Norrbotten arbetar med, och detta viktiga arbete synliggörs på ett effektivt sätt med stor samhällsnytta. Sedan lansering har man haft ca. 20 000 besök.

– Min bedömning är att Meramedia har en stor kompetens inom detta område. De har fått mig som beställare att förstå vilka möjligheter som stått till buds på ett enkelt och begripligt sätt, kommenterar kund i utvärdering efter projektets målgång.