Bebis i Norr

Bebis i Norr är en informationsportal för personer som har fått eller skall ha barn. Det är medarbetare på Region Norrbotten som delar med sig av sina bästa tips och erfarenheter.

I samarbete med Region Norrbotten fick vi uppdraget att ta fram en ny extern informationsportal. Webbplatsens primära målgrupp riktades mot kommande och nyblivna föräldrar. Några av de krav som ställdes var att webbplatsen skulle tillgänglighetsanpassas (WCAG) och designas efter ”mobile first”-tänket. Med andra ord förenkla användandet för de som besöker webbplatsen via sina mobiltelefoner. Region Norrbotten hade även som krav att låta boken Grattis till barnet digitaliseras, som i sin tur har givits ut av BB och Mödrahälsovården.

BIN-mockup-web-2.jpg
BIN-mockup-mobile.jpg

Webbplatsen byggdes på plattformen Umbraco. Vårt genomförande resulterade i att vi skapade en tillgänglighetsanpassad webbplats, där igenkänningsfaktorn är densamma oavsett vilken enhet du besöker sidan från. Den fysiska boken Grattis till barnet digitaliserades och fick egna kapitel på sajten. Lättåtkomlig sökfunktion och kontaktinformation till både rådgivning och förlossningsavdelningar lades till i sidhuvudet . Vår uppdragsgivare vann även Länssjukvårdens förbättringspris 2017 för arbetet med www.bebisinorr.se och deras nya arbetssätt på BB. 

BIN-mockup-web-1.jpg