Arctic Bath

Arctic Bath är något så unikt som ett flytande hotell och kallbadhus på Luleälven. I januari 2020 planerar man att slå upp dörrarna till denna exklusiva upplevelse som skiftar mellan att flyta på vattnet och vara fastfrusen i is under vintermånaderna.

  • Datum: 2018
  • Uppdrag: Identitet, Branding
  • Kund: Arctic Bath
Arctiv_logo_white-1.jpg
Arctiv_logo_white-2.jpg

Utmaning

Promota Arctic Baths verksamhet genom ett exklusivt och high-end uttryck i tryckta och digitala kanaler, för att till en början locka investerare såväl i Sverige som internationellt, och därefter besökare att boka sin vistelse.

Lösning

Vi började med att ta fasta på och förstärka kontraster, nyttjade elementen och visade det spännande mötet mellan historia och framtid, värme och kyla. Detta återfinns i Arctic Baths grafiska profil och webb som lanserades 2019.

Arctic Baths webbplats är ett exklusivt skyltfönster för verksamheten, där besökare enkelt kan överblicka hotellet och spa-anläggningen, läsa om regionen och det unika arktiska klimatet, samt boka både boende och aktiviteter. Den nya grafiska profilen återfinns även på plats i Harads – i badkläder, fönster, kommunikation med gäster etc.

Casebild_ArcticBath_profilark_2560x1600.jpg
Casebild_ArcticBath_ExecutiveSummary_1_2560x1600.jpg
Casebild_ArcticBath_Mönsterark_2560x1600.jpg
Casebild_ArcticBath_ExecutiveSummary_2_2560x1600.jpg
Casebild_ArcticBath_Profil_uppslag_2560x1600.jpg
Casebild_ArcticBath_Bastu_2560x1600.jpg

Resultat

Redan innan invigning utsågs Arctic Bath till en av världens bästa platser för avkopplande äventyr, och flera månader i förväg var första veckan fullbokad. Design, kunskap och kommunikation säkrade lokala och internationella investeringar som realiserar ett unikt projekt och stor vision.

– Meramedia har verkligen tagit på sig uppdraget med passion och nyfikenhet. Vi är supernöjda med resultatet. Designen står för allt som vi gör och kommunicerar och följer vårt projekt helt perfekt, säger AnnKathrin Lundqvist, delägare och en av grundarna av Arctic Bath.