Möt Kajsa

2018 / 04 / 26

Grafisk formgivning är en av Meramedias absolut starkaste sidor. Man ska bejaka sina starka sidor. Då känns det ju logiskt att anställa ytterligare en grym formgivare! Vi säger hej och varmt välkommen till fantastiska Kajsa Nordlund. En kreativ problemlösare som är galen i färg och form, som levererar designlösningar med högsta kvalitet. Kajsa är också väldigt bra på att luftrapa, dra dåliga skämt och sjunga i gospelkör. Yes!

Vad gör du här egentligen?
— Jag jobbar som grafisk formgivare.

Vad har du för bakgrund?
— Född och uppvuxen i Luleå i en stor familj. Redan som barn älskade jag att arbeta kreativt, rita och handarbeta. Planen efter gymnasiet var att studera till lärare men efter att fått reda på att man kunde jobba som grafisk formgivare, wohoo, ansökte jag till Mediedesignutbildningen på LTU istället, och kom in. Efter studierna har jag frilansat, jobbat som säljare på Cervera och senast som formgivare på StudentConsulting. Nu är jag på Meramedia!

Utbildning?
— Mediedesignutbildningen på LTU, 3 år.

Varför håller du på med det här?
— För att jag älskar att skapa och använda min fantasi, samt att känslan när man levererat en designlösning till en nöjd kund är superhärlig! 

Vad är viktigt med design?
— Jättesvårt att svara på då det är så mycket. Men för mig är det viktigt att vara nyfiken när jag skapar, då blir jobbet roligare och lösningen ofta bättre i slutänden! Sen är det viktigt att man har en vilja att lära sig nya saker och utvecklas.

Varför är du bra på det här? Varför?!
— Jag är bra på det här för att jag har ett stort intresse för färg och form, även på fritiden. Jag har mycket fantasi och tänker ofta i bilder vilket är en stor fördel när man ska jobba kreativt! 

Vad tillför du till Meramedia?
— Utöver ett sinne för färg och form så tillför jag en massa leenden och dåliga skämt. 

Varför Meramedia?
— För att ni är så grymma på det ni gör! 

Vad är du mest nöjd med hittills, i jobbväg alltså.
— Jag gjorde en illustration när jag frilansade som skulle spegla min kreativa process. Det blev en tidskrävande illustration som jag aldrig trodde skulle bli bra, men jag fick ihop det till slut. Idag känner jag mig rätt imponerad över att jag orkade sitta och pilla med alla detaljer som krävdes när jag några år tidigare sa att jag absolut inte kunde rita.

Varför ska företag satsa på bra grafisk formgivning?
— Det har många fördelar, men ett av dem är att det ger företaget ett proffsigt intryck och kan leda till att kunden väljer just ditt företag istället för ett annat. 

Någonting speciellt om dig som människa?
— Jag är en hejare på att luftrapa och härma vissa dialekter. Jag sjunger även i gospelkör.