Möt Alexander

2018 / 04 / 26

Webbsidor är många gånger navet för all kommunikation. Det är många g�nger där som företag, myndigheter och organisationer kommunicerar, interagerar, informerar eller konverterar, men även lär sig mer om sina besökare och målgrupper.

Meramedia älskar att som fullservicebyrå inom kommunikation ha riktigt digital kraft på plats för att bygga bra saker från grunden. Nu är det därför dags att välkomna nästa riktiga systemutvecklare till vårt gäng. Välkommen, Alexander Bergenstråle. Rolig, enkel, sjukt skarp på att koda saker som löser problem och väldigt duktig på att vara far till sex barn. Bara det är ju en merit.

Vad gör du här egentligen?
— Dricker kaffe med mjölk och utvecklar system för webben, främst med Umbraco och EPiServer.

Vad har du för bakgrund?
— Uppvuxen i Västergötland, och hitflyttad från Stockholm för ungefär 4 år sedan. Jobbat med systemutveckling i 8 år, för bland annat Bisnode och Knowit.

Utbildning?
— Data- och systemvetenskap på Stockholms Universitet.

Varför håller du på med det här?
— Det är alltid en ny utmaning i varje projekt och man får skapa saker ur ”tomma intet”.

Varför är du bra på det här? Varför?!
— Jag gillar utmaningen och har envisheten att slutföra uppgifterna för att få allting att fungera och hålla hög kvalitet.

Vad tillför du till Meramedia?
— Erfarenheter från en mängd olika sorters kunder och projekt, från Svenska kyrkan till LKAB och Brandförsvaret. Kunder och projekt med hög kravbild på kvalitet och funktion.

Varför Meramedia?
—  Det verkar vara ett piggt bolag som vågar ta plats!

Varför ska man köpa en webbplats som är riktigt byggd från grunden av en systemutvecklare?
— Den blir enklare att använda och underhålla. Det är en mer långsiktig satsning där du inte begränsar dig för att addera funktioner allt eftersom företaget, organisationen och kraven förändras. Du kan lättare integrera din webbplats med andra system.

Vad är du mest nöjd med hittills, i jobbväg alltså? 
— Jag var med och byggde valsystemet för kyrkovalet 2013 som har fler nomineringsgrupper (partier) och fler antal val än de allmänna valen. Samtidigt genomfördes en stor strukturell ändring i Svenska kyrkan.

Någonting speciellt om dig som människa? 
— Är far till sex barn, har en hund, är tränare i två fotbollslag och spelar massa brädspel.