Grimståhl & Brun

Är det lättare att leda som två? Följ vår vardag genom utmaningar och framgångar. Vi delar med oss av lärdomar, spaningar och inspiration kring företagande och kommunikation.

Kloka människor & goda råd

Att vara entreprenör, chef eller ledare och tro att man ska lista ut allt på egen hand kan säkert funka. För en del. Inte för mig. Och det här är ganska häftigt. Vet ni att det finns oerhört många som gärna delar med sig av sina erfarenheter om man bara frågar? Allt från tips till fällor att undvika. När jag summerar hur många personer som faktiskt har passerat och gett en hjälpande hand efter vägen, sedan livet som entreprenör startade vid 28 års ålder, är det ganska många. Vissa har jag mött via mentorskapsnätverk och andra har kommit till på andra sätt. Några skulle kunna se sig som konkurrenter men vet liksom jag att vi spelar på olika planhalvor. Och visst krävs det lite mod, både att öppna upp och bolla ens innersta (företags)tankar men även att ta kontakt med personer som man tror har något att tillföra.

Jag skulle så gärna vilja höra hur mina första samtal med Susanne Jangdal lät 2011. Eller två år senare då LKAB:s dåvarande kommunikationsdirektör, Lotta Fogde, var min mentor. Det jag minns om den tiden är att jag var grön (grönare), sökande och utan erfarenhet att faktiskt vara ledare. Men allt har sin början och jag är övertygad om att dessa samtal har format mig och gett mod att ta nästa steg.

Deltagare under Latitude 66. Johanna Grimståhl, Josefin Wäppling Bernárdzon, Ung Företagsamhet & Jonas Almkvist, BillerudKorsnäs

Under de två senaste åren har mötena i nätverket Latitude 66 spelat en avgörande roll. 16 kompetenta ledare från hela Norrbotten plus kloka mentorer. Tänk er de samtalen. Där hittade jag min mentor i Johan Frishammar, professor i entreprenörskap, som bland annat introducerade mig för personer i hans nätverk. Alla år av trial and error som vi besparat av de ovärderliga råd som dessa människor delat med sig av är guld värda. Detta är något jag bär med mig och delar gärna med mig av vårt sätt att driva företag och frågor vi själva stångats med.

Bjud mig på en lunch så ska jag berätta allt jag lärt mig hittills. / Grimståhl

Föreläsningar

Från improvisation till supercrew

Från improvisation till supercrew

När man är liten och ny är det lätt att testa och våga misslyckas. Men hur bygger man en företagskultur som hyllar nyfikenhet samtidigt som man växer? Och hur bygger man en inkluderande kultur med engagerade medarbetare? Inspireras av ett delat ledarskap med gemensam framgång.

Vadå Varumärke?

Vaddå varumärke?

Smart, snyggt och ingen slump. Affärsutveckling som inte når ut genom kommunikation är ett slöseri med resurser. Att väcka känslor kring varumärket är avgörande för att vara valbar, men hur hittar man sin egen väg att nå ut? Och hur kan medarbetarna bli din starkaste kraft för att fortsätta attrahera talanger?

Vill du boka en föreläsning?

Boka här