Kommunikation med ett tydligt syfte

Vi vill att våra samarbeten ska bygga på förtroende och en vilja att växa tillsammans – det är då vi kan göra störst skillnad. Är du precis som oss övertygad om att kommunikation gör skillnad för konkurrenskraften? Då är du välkommen att jobba med oss!

Strategi som förklarar

Vi vill att det vi levererar ska göra skillnad i form av attityder eller beteende. Det innebär att vi först måste gå till botten med vad det är vi ska åstadkomma och vad som påverkar vägen dit. Allt vi gör grundar sig därför i ett strategiskt tänk som förklarar vad vi gör, för vem, varför och hur.

System som förenklar

Det är tufft att sticka ut i bruset, och vårt tålamod för saker som inte fungerar är otroligt lågt. Vårt mål är att alla interaktioner ska vara så smidiga som möjligt för kunden. Det kan innebära design av processer eller fysiska ytor, men ofta sker det i den digitala världen där smarta, välbyggda system ger bättre kundupplevelser.

Koncept som förför

För att kunna påverka attityder och beteenden behöver vi synas och märkas. Genom konceptualisering skapas igenkänning och logik, vilket stärker varumärket. Bra koncept lever över tid och har möjligheten att skapa relationer till människor – här designar vi för att väcka känslor.

Designade upplevelser som inbjuder till handling

Kommunikation är vårt verktyg för att göra dig smartare, snyggare och effektivare. Vi fokuserar på den övergripande nyttan i din verksamhet och använder all vår kreativitet och kunskap för att förbättra din affär. För oss är det win-win: våra framgångsrika kunder är vår absolut bästa marknadsföring. Och vi är deras största supporters.

Utsidan av kommunikationsbyrån Meramedias huvudkontor i Luleå
Hylla med utförda arbeten inne på Meramedias kontor

Meramedias historia

Meramedia föddes 1998 som en webbyrå. Fram till 2011, då Meramedia fick syskonbyrån Meraevent, var fokuset på digital kommunikation och systemutveckling. Ett arv som vi fortsätter vårda ömt. Avståndet mellan den digitala världen och fysiska event har krympt både med åren och nya kompetenser, och hösten 2015 kom ytterligare ett tillskott i form av designbyrån Märkvärdig. Det nya Meramedia var fött – en kommunikationsbyrå med skarp kompetens inom de flesta områden. Och gott om samarbetspartners som kompletterar oss utmärkt som affärsutvecklare, fotografer och filmare för att nämna några.

Vi har hunnit skapa egna mässor, projekt och turistattraktioner – från idé till succé. Vissa kunder har varit med från starten, andra är helt nya stjärnor. Vi har hjälpt platser bli valbara, skapat spel till interaktiva utställningar och hela restaurangkoncept som får människor att trivas. Vi har fått kommuner att samarbeta och skapat event på Fotografiska – och tagit utställningar från Fotografiska till Luleå. Med gott samarbete och kommunikation kan man komma hur långt som helst, och vår resa har bara börjat. Vill du följa med?

Taklampor i guld med reflektion från kontorslandskap.
Johanna Grimståhl diskuterar idéer inne på Meramedias kontor i Luleå.